Alla inlägg den 14 augusti 2014

Av Ann-Louise - 14 augusti 2014 21:30

Full storm ute idag. Vet egentligen inte hur många m/s det är men det blåser som sjutton. Någon balkongfrukost var det inte tal om utan den fick intas i köket idag.


 




Vågorna är kraftfulla, det flaggas rött och stranden är tom på folk.





Vi tog bussen in till Torrevieja för att uträtta lite bankärenden. Det var inte bara vi som tänkt så idag bussen var verkligen proppfull. Går det inte att sola och bada så går det alltid att shoppa.

Vi passade på att äta lite lunch i "storstan" när vi ändå var där. Jag tog Ceasarsallad, den dög men smakade inte alls som hemma. Ingen romansallad, inga krutonger, ingen bacon, inga sardeller i såsen.... Gnällmajan har talat.

Det är alltid ett äventyr när Lasse och jag ska leta oss fram utan karta. Det är som när en enögd leder en blind :) Men vi hittade en busshållplats till slut, även fast vi varva några gator. En promenad på maten gör bara gott!

Åkte hem och tog lite fika innan vi drog iväg på nästa strapats, inhandling av balkongmöbler. Vi slog till på en grupp från Jysk. Inte den vi tittat på tidigare, utan en bättre och givetvis dyrare. Eftersom vi inte fick in den i vår lilla Polo så fick det bli hemleverans. Inga problem alls, kostade 35 euro extra.

Vi fick gruppen hemkörd och till och med utburen på balkongen. Värd varenda krona! Lasse skruvar och fixar!

[Bild]



Som av en händelse råkade vi få veta att det är helg i morgon. Ingen aning vilken. Vi får hoppas på bättre väder så får det bli en dag på stranden.

Av Ann-Louise - 14 augusti 2014 08:37

Onsdag, betyder marknadsdag i La Mata. Vi knallade iväg vid 11-tiden, med listigt undangömda pengar, telefoner och kreditkort. Det blev en del inköp. Vi köpte en klänning, halsband och shortsdress till mig, Lasse köpte plånbok. Allt till bra priser. Det är faktiskt många bra saker på marknaden, naturligtvis finns det krimskrams också men inte så mycket. Grönsakerna och frukterna är både fina och billiga. Jag har nog aldrig sett så mycket olika inläggningar av oliver tidigare. Vi köpte förresten crepes som vi sedan åt till lunch.

Lite marknadsbilder.



Mina fynd från marknaden idag.



På eftermiddan tog vi en biltur till Elche. Elche har lika många palmer som invånare sägs det, runt 200 000. De har Europas största palmträdsodling. Det var palmer överallt! Vår tanke var egentligen att titta på skor. Det ska visst vara skornas huvudstad med fabriksförsäljning i stora outletanläggningar. Vi hittade bara stora affärslager men de sålde mest till grossister. Vi letade och letade efter dessa outlets men fick ge upp till slut. Däremot så hittade vi ett stort köpcentrum som bl a hade Primark! Det blev en del fina inköp där istället.



 

Middag på La Mare Bien ikväll. Vi tog varsin hamburgertallrik, kostade 55 kr. Jäklar vad det har börjat blåst, undrar om det är oväder på gång.

Ovido - Quiz & Flashcards