Alla inlägg den 3 februari 2014

Av Ann-Louise - 3 februari 2014 17:31

Sovmorgon.... Den första ordentliga på hela veckan. Kokt kaffe, kokta ägg och mackor till långfrukosten. Det enda som fattades var Nerikes Allehanda.

Lite soldis på morgonen som fortsatte resten av dagen. Den riktiga värmen vill inte riktigt komma, så det har varit jacka på hela dagen.

Köpte ett nytt handbagage i en kinesaffär efter Los Locos stranden. Kollade noga så att måtten stämde. Ryan Air är inte nådiga när det gäller sånt. 55 x 40 x 20 cm är vad som gäller, annars kostar det 60?. Nu får man visst ha en liten väska också, 35 x 20 x 20 cm, typ liten handväska eller taxfreepåse.

Vi lämnade in golfklubborna på alltid lika trevliga Mas Amigos. Passade på att fråga om hur bussförbindelserna går mellan Alicante flygplats och La Mata. Från flygplatsen går flygbussen varje jämn timme mellan kl 8.00 och 22.00 till Torrevieja. Det kostar 6,9? och biljett löses på bussen. Se till att inte ha för stora pengar, har de inte växel kan de neka dig gå på. Från Torrevieja går sen bussen varje ojämn timme till La Mata. Biljett köps i biljettkuren vid busstationen. Jag frågade aldrig efter priset. Nästa resa tror jag vi testkör bussvarianten.

Vi bestämde oss för att spana in naturreservatet vid Saltsjön vid La Mata idag. Ett jättefint naturområde där det bl a ska finnas flamingos. Såg dock inga såna fåglar idag, bara en orädd liten ekorre. Området är bara rakt över vägen från vår lägenhet och kommer nog att bli ett härligt område att ströva runt i.

Naturligtvis åkte vi och spanade in lägenheten när vi ändå var i närheten. De jobbar på bra och höll som bäst på med att sätta upp balkongräckena.

Lunchen åt vi på Zana kebab vid La Matastranden, samma ställe som sist. Det ligger ett par hundra m från vår lägenhet. Jag tog en liten starköl och kebabrulle, det kostade 7?, (63 kr). Hamburgare med strips och burkcola kostar 7,8?, ca 70 kr. Pizza med burkcola kostar 9,20?, drygt 80 kr. Det är inte helt billigt men läget är bra och det brukar tyvärr påverka priset negativt.

Tog en vända till Habaneras för att göra en sista shoppingrunda. Jodå, jag gjorde allt några fynd den här gången med :)

En tanke som slagit mig är att flera restauranger och caféer skyltar om free wi-fi, vi har i princip aldrig fått det att funka och när det funkar är det segt som sirap. Falsk marknadsföring eller är det vi som gör nåt fel?

Bilder från naturreservatet vid Saltsjön i La Mata

Området utanför vår lägenhet. Här finns en liten park med boulebana, bollplan och lekpark.

Ovido - Quiz & Flashcards