Alla inlägg den 2 februari 2014

Av Ann-Louise - 2 februari 2014 17:54

Väckarklockan på ringning idag, så vi skulle hinna med alla morgonbestyr innan Annelie från Next Casa 4 You/Mäklarringen skulle komma. Hon är så himla snäll och trevlig så hon erbjöd sig att åka runt med oss för att se omgivningarna här i Torrevieja. Vi åkte först till La Mata för att se om det fanns nån personal på plats vid visningslägenheten. Nu hade vi sån otur att ingen fanns där så vi pratade lite i bilen utanför. Man kan tydligen köpa ett vattenfilter för att på så sätt slippa bära hem massa dunkar med vattenflaskor. Det är egentligen inget större fel på vattnet här mer än att det är väldigt mycket klor i det, så det smakar inte bra. Det kan visst det här vattenfiltret rena. Om jag förstod det hela rätt så får man en extra vattenkran i köket. Filtret ska sen bytas var 3-5:e år. Kan kanske vara en god idé att införskaffa.

Vi måste också köpa en AC, det som ingår är enbart själva anslutningen till AC:n, resten får man köpa själv. Jaja, vem är förvånad.

När det gäller standarden på möblerna så har vi inte bestämt någon än. Det finns tre olika standarder att välja mellan och än har ingen frågat vilken vi vill ha. Annelie skulle kolla upp det.

I La Mata är det marknad på onsdagar. Vi åkte till området och tittade. Man köper mest frukt och grönsaker där. Hon visade oss också ett bageri alldeles bredvid vår lägenhet som kommer att bli suverän att köpa frukostbröd i.

Det finns också en svensk bar en bit bort som serverar bra mat. Foodline express heter den.

Efter La Mata fortsatte vi till Guardamar, där bor Annelie. Vi åkte till en jättefin park där det fanns en stor lekplats, fåglar av alla de slag och små sköldpaddor. Det brukar vara massor av barnfamiljer där, sa Annelie men vi var lite tidiga. Spanjorerna är visst ganska morgontrötta...

Vi fortsatte längs med strandvägen och kom till Annelies dotters pappas sommarhus. Ett hus precis vid stranden, fem steg då var du i vattnet. Helt otroligt! Dottern Sofia, 9 år, var hemma så hon kom ut och hälsade på oss med tandborsten i mun :) Ja, som sagt, morgontrötta spanjorer. Fast hon hade varit vaken en stund, sa hon.

Sen åkte vi "hem" till Torrevieja igen. Vi sa hej då till Annelie och bestämde oss för en promenad längs paseon (strandpromenaden). Kanonfint väder, solen skiner men det är kallt. Känns skönast att behålla jackan på. Vi promenerade runt lite på smågatorna. Stannade och tog en cappuccino och tonfiskbaguette vid hamnen. Det kostade ca 60 kr/person men allt är dyrare efter strandpromenaden. Inne på en av smågatorna hittade vi en Irländsk pub, där kostade en Guiness 36 kr och en liten öl 13 kr. Där fick vi också en tapas till som vi tror var friterad! kokt äggskiva med ost. Låter besynnerligt men var ganska gott.

Jag hittade äntligen ett par skor till billigt pris, ca 160 kr. Kängorna börjar sjunga på sista versen.

Lite slöa och slappa på hotellet innan middan. Vet inte riktigt vad planen är ikväll. Igår åt vi på den indiska restaurangen Dreamland. Gott och billigt, knappt 250 kr för mat och vin till oss båda. Det var ett stort sällskap med svenskar där, så där satt vi och tjuvlyssnade allteftersom de blev mer och mer i gasen.








Påfågel med ståtligt släp i drottning Sofias park i Guardamar

... och hans andkompis.

Söndagsklädda och fina spanjorer flanerade på strandpromenaden vid Playa Del Cura.

Guinness, nya skor och friterade ägg. Fantastiskt!!

Ovido - Quiz & Flashcards