Alla inlägg den 1 juni 2016

Av Ann-Louise - 1 juni 2016 17:41

Klockan på ringning för uppstigning kl 2.50 Mitt i natten!
Men det var bara att kliva upp, borsta tänderna, klä på sig och koka kaffe. Senast halv fyra bör vi åka till Skavsta för att ha hyfsad god tid på oss på flygplatsen (och hinna köra på ett vildsvin, som vi brukar skoja). Vi brukar alltid ta med mackor som vi passar på att äta till frukost innan vi checkar in. Vi kom iväg i bra tid med mig bakom ratten.

Efter ungefär en timmes bilfärd kom den utspringande från skogen och det fanns inte en chans att hinna bromsa eller styra undan. Det bara small och rådjuret for iväg till andra sidan vägkanten. Vi klarade oss bra och var kvar på vägen. Det stackars rådjuret låg där och flämtade och både Lasse och jag var lika handfallna. Då kom han, vägens riddare. Han stannade sin timmerbil, klev ut och tog fram ett par handskar ur ett fack. Sen gick han till andra sidan och hämtade en slägga ur ett annat fack. Sen.. ja.... ni fattar. Han ä dö nu, sa han och la tillbaka släggan och handskarna. Tack, sa vi. Måste åka jag är sen, sa han och klev upp i hytten. Där stod vi som fågelholkar. ?A man gotta do what a man gotta do? liksom...

Lasse fixade polisanmälan och märkte ut platsen så åkte vi vidare. Detta tog oss sju minuter. Det finns så många hjälpsamma människor efter vägarna.

Efter en kvart sprang det ett till rådjur över vägen men både rådjuret och vi, kom undan med blotta förskräckelsen. Den här vägen är inte rolig att köra i gryningen, det är så mycket vilt i farten då. Men efter alla resor vi gjort vet vi det och tar det lite lugnt (vilket inte alltid hjälper).

Resten av bilresan och flyget gick bra. Framme vid lägenheten lagom till lunch. Det fick bli en sallad för mig och pasta till Lasse på La Mar de Bien.

Vid två-tiden, exakt som vi kommit överens om, ringde de från Dvblab och ville komma och installera wi-fi?t . De kom efter en halvtimme och installationen var gjord på ett kick. Fantastiskt billigt är det också. Installationen kostade 60 euro, sen är det 19 euro per månad. Vi får stoppa när vi vill men lägsta debiteringen är alltid en månad. Kalasbra!

Sen wi-fi:a vi resten av kvällen :)



Ensalada César på La Mar de Bien

Ovido - Quiz & Flashcards